Sukob Palestinaca i policije

Jerusalim -- Sedam Palestinaca uhapšeno je prilikom sukoba izraelske policije i Palestinaca u svetom mestu koje Izraelci zovu Brdo hrama, a muslimani Haram al Šarif.

Izvor: Tanjug
Podeli

Sukob je izbio kada je grupa od 20-30 Palestinaca kamenjem gađala posetioce tog svetog mesta, jer se pročulo da će Izraelci doći da se mole u okolini džamije al-Aksa, javili su svetski mediji.

Izraelski zapadni Zid, sveto mesto za molitve jevreja, nalazi se u neposrednoj blizini te džamije.

Intervenisala je izraelska policija, koja je upotrebila i gumene metke i suzavac da rastera demonstrante.

Četiri policajca su povređena kamenicama, izjavio je portparol izraelske policije Miki Rozenfeld, dok se iz palestinskih medicinskih izvora saznaje da su tri Palestinca ranjena gumenim mecima, a da sedmoro ima problema sa disajnim organima, jer su udisali suzavac.

Ovo sveto mesto bilo je u više navrata poprište sukoba Palestinaca i izraelske policije. Poslednji put je to bilo u oktobru prošle godine kada je uhapšeno više desetina Palestinaca.

Svet

Ukinuta opasnost od cunamija

Santjago,Honolulu, Moskva, Madrid -- Američki centar za praćenje cunamija ukinuo je danas upozorenje od cunamija u svim državama na Pacifiku, koji je usledio posle zemljotresa u Čileu.

Svet nedelja 28.02. 14:24 Komentara: 6

Ubijen imigrant iz Afrike

Rafa, Egipat -- Egipatski graničari ubili su jednog afričkog imigranta i pritvorili još 16 njih dok su pokušavali da uđu u Izrael, izjavili su zvaničnici.

Svet nedelja 28.02. 13:02 Komentara: 0

Vođa ETA uhapšen u Francuskoj

Madrid -- Vođa oružane baskijske separatističke organizacije ETA uhapšen je u Normandiji na severu Francuske, saopštilo je špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Svet nedelja 28.02. 12:08 Komentara: 0
strana 1 od 251 idi na stranu