Silajdžić: Kampanja protiv Ganića

Kabinet člana Predsedništva BiH Harisa Silajdžića osudio je, kako je ocenio, ciljanu i neistinitu kampanju srbijanskih zvaničnika protiv Ejupa Ganića.

Izvor: Beta

Nedelja, 28.02.2010.

17:34

Default images

"Ovaj Kabinet je u stalnom kontaktu sa dr. Ganićem i možemo potvrditi da on od početka svoje posete potpuno slobodno boravi u Londonu i nesmetano vrši svoje aktivnosti, te da će se u Sarajevo vratiti prema svom utvrđenom planu i programu", saopštio je Silajdžić.

Naglasio je da je Odeljenje Interpola u BiH dobilo zvanično obaveštenje iz Velike Britanije o tome da ne postoji bilo kakva poternica protiv Ganića.
"S obzirom na sve ove činjenice, Kabinet još jednom ozbiljno upozorava srbijanske zvaničnike da se uzdrže od svih manipulacija u vezi sa ovim slučajem", naveo je Silajdžić.

On je osudio i izjave zvaničnika Srbije o tome da je rat u Bosni i Hercegovini počeo 3. maja 1992. godine.

"Podsećamo na činjenicu da je agresija na BiH započeta 6. aprila te godine, te da je do 3. maja Sarajevo bilo uveliko granatirano, a da je proces etničkog čišćenja od strane Republike Srpske i Miloševićevog režima već bio završen u nekim opštinama u BiH", saopštio je član Predsedništva BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: