Oparnica: Šarića juri 15 država

Srbiji je do sada 15 zemalja dostavilo informacije o vođi najvećeg narko-klana u ovom delu Evrope, Darku Šariću, rekao je šef kancelarije Interpola za Srbiju.

Izvor: B92

Nedelja, 28.02.2010.

23:03

Default images

Miloš Oparnica kaže da su podaci o Šariću stigli od zemalja bivše Jugoslavije, ali i Slovačke, Češke i Švajcarske."Radi se o periodu pre nego što je Srbija za njim raspisala poternicu, a podatke smo dobili odmah posle njenog raspisivanja. Zbog poverljivosti podataka ne mogu konkretno da govorim o tome ko nam je i šta poslao o Šariću", rekao je on za "Pres".

"Mediji su već objavili podatke o njegovom boravku u Češkoj i Slovačkoj, a informacije o Šariću dobili smo i od zemalja u okruženju, kao i Švajcarske... Znate, Darko Šarić bio je aktivan u više od pet država i to je sve što mogu da kažem a da ne ugrozim dalju istragu", kazao je šef kancelarije Interpola za Srbiju.

Upitan da li ima informacije o tome da su crnogorski mediji objavili da je Šarić pobegao u Švajcarsku, Oparnica kaže da ta zemlja nije članica EU, ali "deli" njihova pravila i da "Srbija ima dobru saradnju sa Švajcarskom, a u prilog tome govori i činjenica da Srbiji svake godine iz ove zemlje izruče između šest i 10 lica".

"A što se Darka Šarića tiče, da postoji neka kredibilna informacija, odnosno da je on konkretno negde lociran, mi ne bismo danas pričali na ovu temu, jer bi on već bio uhapšen", kaže Oparnica.

On je rekao da je ovaj slučaj isuviše ozbiljan da bi bilo "nekredibilnih" informacija.

"Neozbiljno bi bilo da ja proveravam navode medija gde se Šarić krije, jer Interpol to može da proveri samo na osnovu zahteva nadležnog organa, u ovom slučaju Specijalnog tužilaštva".

"Ljubopitljivost u određenim stvarima može da ugrozi naše aktivnosti, a da vi kriminalcima na taj način dajete informacije", upozorio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: