CG nije sigurna kuća za kriminalce

Problem korupcije i organizovanog kriminala nije izražen više u Crnoj Gori nego u zemljama okruženja, kaže crnogorska ministarka Gordana Đurović.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 28.02.2010.

20:29

Default images

"Svaka teza takve vrste predstavlja ugrožavanje vitalnih državnih interesa i pokušaj usporavanja evropskog puta Crne Gore", rekla je crnogorska ministarka za evropske integracije Gordana Đurović, poručivši da "Crna Gora nije nikakva sigurna kuća za ljude s druge strane zakona, već država kao i sve druge, koja se bori za svoje mesto u porodici evropskih država".

U borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala glavni problem je dalje jačanje međuinstitucionalne saradnje, snažna informatička podrška pravosuđu, dobre i dostupne baze podataka svih uključenih u istrage, intenzivnije obuke za finansijske istrage, navela je ministarka.

Đurović je istakla da se crnogorske institucije bore protiv korupcije i organizovanog kriminala i u tom smislu se postepeno unapređuju, a efikasnost istraga i presuda raste.

Ona smatra da nije neophodno da funkciju predsednika Nacionalne komisije za borbu protiv korupcije i organizovaniog kriminala u budućem mandatu pokriva ministar za evropske integracije, već neko od njenih kolega bliži sektoru pravosuđa i unutrašnjih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: