U Čačku prihvatilište za beskućnike

Uskoro će u Čačku biti privremeno izgrađeno prihvatilište za beskućnike i žrtve nasilja, kaže direktorka Centra za socijalni rad, Stana Marinković.

Izvor: B92

Nedelja, 28.02.2010.

13:10

Default images

Ona kaže da odavno postoji potreba u Čačku za prihvatilištem kako bi se zaštitilo najugroženije stanovništvo. "Gradska uprava za urbanizam je izdala dozvolu za izgradnju objekta površine 120 kvadratnih metara, a 2 miliona i 300 hiljada dinara izdvojilo je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu od igara na sreću", rekla je Marinković.

Ostatak novca za opremanje objekta obezbediće grad Čačak, rekla je ona.

Zgrada prihvatilišta nalaziće se u ulici Slavujski put, a plan je da izgradnja bude završena u što kraćem roku.

“Mi ćemo na tom prostoru pokušati da napravimo određene celine i pokrijemo najosetljivije kategorije ,a to su lica koja se nađu u skitničenju, prosjačenju, lokalno stanovništvo koje nema gde trenutno da boravi, kao i žrtve nasilja sa maloletnom decom", navela je direktorka Centra za socijalni rad.

Marinković je podsetila da će prihvatilište biti samo privremena stanica u iznalaženju trajnog rešenja za ugrožena lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: