Kušner:Za pomirenje Srbije i Kosova

Beograd -- Francuski ministar spoljnih poslova Bernar Kušner doputovao je u Beograd gde će u ponedeljak razgovarati sa zvaničnicima Srbije o evropskim integracijama.

Izvor: Beta
Podeli

Kako navodi francuska agencija AFP, francuski šef diplomatije namerava da "pozove Srbiju na pomirenje s Kosovom". U izjavi novinarima koji su ga pratili u avionu na putu za prestonicu Srbije, Kušner je kazao da Francuska "podržava članstvo Srbije u Evropskoj uniji i pozitivan razvoj odnosa Srbije i Kosova".

"Srbi ne bi trebalo da komplikuju ionako već dovoljno komplikovanu situaciju", kazao je on aludirajući na Kosovo čiju jednostrano proglašenu nezavisnost Srbija ne priznaje, i podsetio da "Evropska unija mora da se jednoglasno izjasni o članstvu Srbije".

Dvadeset dve od 27 zemalja članica EU priznalo je nezavisno Kosova, podseća AFP.

Kušner je kazao da sebe smatra "prijateljem" i Srba i Albanaca na Kosovu.

Nakon Beograda, Kušner će otputovati na Kosovo, gde će se sastati sa kosovskim zvaničnicima u Pristini, a obići će i Gračanicu.

Politika

Novi zakon o advokaturi

Beograd -- Novi zakon o advokaturi trebalo bi da uđe u skupštinu tokom maja ili juna, najavljeno je na skupu povodom 148. godišnjice postojanja Advokatske komore Srbije.

Politika subota 27.02. 17:39 Komentara: 8

Miletić u SAD-u

Beograd -- Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić, boraviće od danas u petodnevnoj poseti SAD, saopšteno je iz Generalštaba Vojske Srbije.

Politika subota 27.02. 09:57 Komentara: 1
strana 1 od 125 idi na stranu