SNS prikupio 900.000 potpisa

Naprednjaci su do sada prikupili 900.000 potpisa građana koji podržavaju zahtev SNS-a za raspisivanje vanrednih parlamentaranih izbora.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 28.02.2010.

17:44

Default images

Funkcioner SNS-a Nikola Selaković najavio je da će naprednjaci narednih dana odlučiti kome će predati prvi milion potpisa građana, koji se zalažu za raspisivanje vanrednih parlamnetarnih izbora i podsetio da će prikupljanje potpisa biti nastavljeno.

Osvrnuvši se na izjave funkcionera vladajuće koalicije koji akciju SNS-a nazivaju legitimnom, ali ukazuju da ona neće dovesti ni do kakvih efekata, on kaže da one ne govore u prilog stabilnosti Vlade Srbije.

"Takve izjave ne govore o stabilnosti Vlade Srbije i u prilog tome da će ona izdržati pun mandat, već da je, između ostalih, Slavici Đukić-Dejanović, Božidaru Đeliću i Mirku Cvetkoviću stalo isključivo do vlasti, a ne do mišljenja građana Srbije", naveo je Selaković.

Prema njegovim rečima, milion građana Srbije koji su svojim imenom, prezimenom i brojem lične karte stali iza inicijative SNS-a za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i koji se izričito protive politici aktuelnog režima.

"Srpska napredna stranke će 24. aprila održati stranačku Skupštinu i time će pokazati da je najveća stranka u Srbiji i jedina koja ima potencijal i kapacitet da donese preko potrebne demokratske promene", rekao je funkcioner SNS Marko Đurić.

Izbornoj skupštini će, kazao je on, prisustvovati i predstavnici zemalja regiona i šire, što "samo pokazuje koliki je ugled za kratko vreme SNS stekla u međunarodnoj zajednici".

"Imamo potvrđeno prisustvo političkih stranaka iz Grčke, Bugarske, Rumunije i Mađarske, a izvesno je i da će predstavnici svih svetskih sila biti zastupljeni na tom skupu", rekao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: