Dnevni red bez izveštaja DRI

Beograd -- Poslanici Narodne skupštine sledeće nedelje neće raspravljati o izveštaju DRI, kako je to ranije najavljivano.

Izvor: B92
Podeli

Skupština Srbije u utorak počinje redovno zasedanje. Međutim, iako je bilo najavljivano da će poslanici raspravljati i o izveštaju Državne revizorske institucije, te tačke nema u dnevnom redu sednice.

Nepravilnosti u trošenju budžetskog novca u 2008. godini, koje je u izveštaju navela držana revizija, za sada se neće naći pred poslanicima Skupštine Srbije.

Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović u decembru je najavila da će poslanici o tome rapsravljati na prvoj sednici redovnog zasedanja, a dva meseca kasnije, navela je da niko nije predložio da se ta tačka nađe pred parlamentom. Do predsednice parlamenta B92 nije uspeo da dođe.

Predsedik odbora za finansije Zoran Krasić podseća da je zahtev da o izveštaju raspravlja Skupština, decembra prošle godine, podnelo 98 poslanika opozicije, a da je isti zaključak doneo i taj odbor.

“Zakonska obaveza kaže da o tome mora da raspravlja Narodna skupština, da taj izveštaj sa mišljenjem bude na dnevnom redu sednice Narodne skupštine. E sad, ova njihova ujdurma verovatno ukazuje na to da DRI tretiraju pre svega kao korektivni faktor koalicione vlasti”, kaže Krasić.

Vlajko Senić iz G17 plus kaže da vladajućoj koaliciji nije namera da skriva izveštaj.

“Sve stranke vladajuće većine su kroz Odbor za finansije prvo prihvatile izveštaj i dale podršku radu DRI i zajednički smo apelovali da se taj izveštaj nađe na dnevnom redu. Nadam se da će kada već nije na ovom prvom, biti na narednoj sednici redovnog zasedanja”, kaže Senić.

Podsetimo, na osnovu izveštaja revizor je 18. februara podneo 19 prekršajnih prijava zbog nenamenskog trošenja novca, od kojih je 7 protiv aktuelnih i 4 protiv bivših ministara Vlade Srbije.

strana 1 od 125 idi na stranu