MUP: Smanjena delinkvencija mladih

Procenat delinkvencije kod mladih u Srbiji je "znatno manji" u odnosu na prošlu godinu, izjavio je načelnik Uprave policije u MUP-u Srbije Mladen Kuribak.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

20:10

Default images

Kuribak je na manifestaciji "Dan otvorenih vrata" u Skupštini Vojvodine rekao da je i poverenje gradjana u policiju podignuto na viši nivo. Predsednik Skupštine Vojvodine Ssandor Egereši ocenio je da je statistika maloletničkog nasilja "porazna i zastrašujuća", što ga veoma zabrinjava, kao roditelja dva maloletna deteta.

Prema njegovim rečima, ohrabruje činjenica da u društvu postoji svest o prisustvu nasilja, kao i spremnost mladih da sami pomognu osobi koja trpi nasilje.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje Zoltan Jegeš podsetio je da je u višenacionalnim sredinama projekat "Sigurna škola" pokazao konkretne rezultate jer je u tim sredinama smanjen broj incidenata.

Pomoćnica pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Tanja Banjanin- Pejić navela je da je u toku izrada Akcionog plana politike za mlade koji će od ove godine sadržati i segment bezbednosti mladih.

Pedagog u Osnovnoj školi "Miloš Crnjanski" u Novom Sadu Zdenka Ivković kazala je da je mnogo bitnije da se radi na prevenciji nasilja u školama, nego na merama kažnjavanja kada se nasilje već dogodi.

Ona je objasnila da je Osnovna škola "Miloš Crnjanski" prva škola u Novom Sadu koja je stekla sertifikat "Škola bez nasilja", u okviru Unicef projekta koji je doprineo promeni razmišljanja svih zaposlenih u školama i omogućio da prepoznaju sve oblike nasilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: