Ivanović razgovarao sa Zanijerom

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović i šef Unmika Lamberto Zanijer razgovarali su o situaciji u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

20:19

Default images

Njih dvojica su zajednički ocenili da "nijedna strana ne sme povući bilo kakav jednostrani potez, jer to dovodi do destabilizacije stanja na terenu". Kako je saopštilo Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, Ivanović je naglasio da očekuje pomoć Unmika i u rešavanju vodosnabdevanja severne Kosovske Mitrovice i Zvečana, za šta je sredstva obezbedila Evropska unija.

Ivanović je ocenio da je situacija u pokrajini mirna, ali da je u političkom smislu komplikovana, što, kako je naveo, otvara mogućnost za veće uključivanje Unmika u rešavanju svakodnevnih problema.

On je rekao da je Unmik jedini element koji može olakšati komunikaciju između Srba i Albanaca i Srba i predstavnika međunarodne civilne kancelarije, jer on radi po Rezoluciji 1244 i prihvatljiv je za sve strane.

Ivanović je od šefa Unmika zatražio "da bude jasniji i oštriji u osuđivanju pojedinih incidenata, kao i u izveštajima koje šalje periodično", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: