Pronađeno 150 kg marihuane

Zagreb -- Hrvatska policija podnela je krivične prijave zbog zloupotrebe droga protiv dvoje državljana Crne Gore, kod kojih je nađeno 150 kg marihuane, javlja policija.

Izvor: Beta
Podeli

Reč je 36-godišnjem i 51-godišnjem crnogorskom državljaninu koji su 24. februara ove godine došli na teretni terminal graničnog prelaza sa Slovenijom Bregana s kamionom crnogorskih registracionih tablica na kojeg je bila priključena hladnjača.

Kako je saopštila policija, u hladnjači su se kao legalno deklarisani teret nalazile pegle i daske za peglanje namenjene pravnoj osobi u Italiji.

Uz pomoć pasa i rentgenom za pregled vozila u krovu hladnjače pronađeno je 299 plastičnih paketa marihuane, od kojih je svaki bio težak pola kilograma, odnosno sve zajedno 150 kilograma marihuane.

Marihuana je bila namenjena zapadnoevropskom narko tržištu, navela je policija, ističući da je ukupna vrednost marihuana procenjena na 4 miliona kuna (oko 560.000 eura).

Policija je saopštila da je u prikupljanju podataka i realizaciji zaplene ostvarena intenzivna međunarodna policijska saradnja sa Upravom policije Crne Gore, ali i sa drugim državama.

Navedeno je i da će carinski službenici u skladu sa svojim nadelžnostima podneti odgovarajuće prekršajne prijave.

strana 1 od 86 idi na stranu