Zaplena Šarićeve imovine u Kamenici

Beograd -- Predstavnici Direkcije za upravljanje privremeno oduzetom imovinom, uz podršku MUP-a, plene imovinu Darka Šarića na Tatarskom brdu u Sremskoj Kamenici.

Izvor: Tanjug
Podeli

Objekte i parcele koji se plene, po nalogu Speicijalnog suda, obezbeđuju jake policijske snage. U poslednja dva dana je oduzeto osam različitih objekata u vlasništvu Darka Šarića, osumnjičenog da je organizovao šverc gotovo tri tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ili njegove porodice. Za Šarićem je 21. januara raspisana međunarodna poternica.

Pomenuta imovina se nalazi u Beogradu, Kragujevcu, kao i u Sremskoj Kamenici, gde veliki luksuzni objekti i parcele od ukupno dva hektara.

Od usvajanja Zakona o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom do sada je oduzeto oko 40 različitih objekata, od garaža, stanova do superluksuznih vila.

Prema tom zakonu, Direkcija upravlja privremeno oduzetom imovinom do okončanja postupka za trajno oduzimanje imovine stečene krivičnim delom.

Šarić se nalazi u bekstvu i dok srpski nadležni organi veruju da se on krije u Crnoj Gori, crnogorski mediji objavili su danas, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore, da je on u Švajcarskoj.

strana 1 od 20 idi na stranu