Papandreu: Grci podržavaju mere

Atina -- Većina Grka, 60 do 70 odsto građana, podržava vladine mere za prevladavanje krize, izjavio je premijer Jorgos Papandreu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Zemlji su potrebne "duboke strukturne promene", istakao je on, u intervjuu australijskoj televiziji ABC, i naglasio da talas protesta, koji je zahvatio Grčku, neće omesti njegov kabinet u nastojanju da ostvari svoje planove.

Papandreu je, takođe, kazao da Grčka ne očekuje pomoć od partnera u EU "davanjem para", već samo garantovanjem tretmana kakav imaju druge članice evrozone prilikom uzimanja zajmova.

Grčkim premijer je prethodnu desničarsku vladu optužio da je, lošim rukovođenjem, stvorila zemlji mnoge probleme, a kao jednu od ključnih prepreka stabilizaciji označio je raširenu korupciju, prenela je agencija ANA.

"Navikao sam na probleme. Na vlast sam uvek dolazio kad se zemlja suočavala s teškoćama", naglasio je Papandreu, izražavajući čvrsto uverenje u uspeh plana oporavka.

"Ljudi razumeju situaciju. Imamo podršku između 60 i 70 odsto građana", dodao je on i procenio da je reč o jedinstvu nacije koje se može porediti s onim "što smo imali tokom Olimijskih igara", 2004. godine u Grčkoj.

strana 1 od 86 idi na stranu