Papandreu: Grci podržavaju mere

Atina -- Većina Grka, 60 do 70 odsto građana, podržava vladine mere za prevladavanje krize, izjavio je premijer Jorgos Papandreu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Zemlji su potrebne "duboke strukturne promene", istakao je on, u intervjuu australijskoj televiziji ABC, i naglasio da talas protesta, koji je zahvatio Grčku, neće omesti njegov kabinet u nastojanju da ostvari svoje planove.

Papandreu je, takođe, kazao da Grčka ne očekuje pomoć od partnera u EU "davanjem para", već samo garantovanjem tretmana kakav imaju druge članice evrozone prilikom uzimanja zajmova.

Grčkim premijer je prethodnu desničarsku vladu optužio da je, lošim rukovođenjem, stvorila zemlji mnoge probleme, a kao jednu od ključnih prepreka stabilizaciji označio je raširenu korupciju, prenela je agencija ANA.

"Navikao sam na probleme. Na vlast sam uvek dolazio kad se zemlja suočavala s teškoćama", naglasio je Papandreu, izražavajući čvrsto uverenje u uspeh plana oporavka.

"Ljudi razumeju situaciju. Imamo podršku između 60 i 70 odsto građana", dodao je on i procenio da je reč o jedinstvu nacije koje se može porediti s onim "što smo imali tokom Olimijskih igara", 2004. godine u Grčkoj.

Region

Mladi preduzetnici

Beograd -- Nezaposlenost među mladima jedan je od gorućih problema u celom regionu. Na preduzetništvo se međutim, odluči tek pokoji mladi čovek do 35 godina.

Region nedelja 28.02. 12:30 Komentara: 8

Mađarska spasava "Malev"

Budimpešta -- Mađarska vlada je odlučila da preuzme 95 odsto akcija dugovima opterećene nacionalne aviokompanije "Malev", pošto je pokušaj privatizacije propao.

Region subota 27.02. 15:40 Komentara: 5

Pronađeno 150 kg marihuane

Zagreb -- Hrvatska policija podnela je krivične prijave zbog zloupotrebe droga protiv dvoje državljana Crne Gore, kod kojih je nađeno 150 kg marihuane, javlja policija.

Region petak 26.02. 14:42 Komentara: 0

Vijesti: Šarić u Švajcarskoj

Podgorica, Beograd -- Osumnjičeni za šverc kokaina iz Kolumbije Darko Šarić nalazi se u Švajcarskoj, pišu podgoričke "Vijesti", pozivajući se na diplomatu jedne uticajne zemlje.

Region petak 26.02. 12:10 Komentara: 13
strana 1 od 86 idi na stranu