Lutovac se vratio u Podgoricu

Ambasador Srbije Zoran Lutovac vratio se na dužnost u Podgoricu, odakle je povučen u januaru, nakon odluke Crne Gore da uspostavi diplomatske odnose s Kosovom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.02.2010.

20:25

Default images

Zbog odluke crnogorskih vlasti da uspostave diplomatske odnose s Kosovom, ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić naložio je hitno povlačenje ambasadora Srbije u Podgorici Lutovca na konsultacije u Beograd.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije tada je uputilo oštar demarš ambasadoru Crne Gore u Beogradu Igoru Jovoviću, ali mu nije uskraćeno gostoprimstvo.

Kada je, u oktobru 2008. godine, Crna Gora priznala jednostrano proglašenje nezavisnostu Kosova, prvom ambasadoru u Beogradu Anki Vojvodić je uskraćeno gostoprimstvo i ona se vratila u Podgoricu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: