Hrvatska otvorila još dva poglavlja

Hrvatska je otvorila još dva poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom.

Izvor: Beta

Petak, 19.02.2010.

19:14

Default images

Na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju otvorena su poglavlja koja se odnose na okolinu i ribarstvo. Glavni hrvatski pregovarač Vladimir Drobnjak izrazio je zadovoljstvo zbog nove etape u pregovorima. Drobnjak je rekao da je moguće da se poslednja poglavlja otvore krajem juna, za vreme španskog predsedavanja EU.

Broj otvorenih poglavlja u pristupnim pregovorima Hrvatske sa EU danas se popeo na 30. Ostaje još pet poglavlja koje Hrvatska treba da otvori - pravosuđe, konkurencija, spoljna politika, institucije i razno, s tim da su poslednja dva formalnost.

Poglavlje Pravosuđe i osnovna prava dugo je blokirano pošto su neke evropske zemlje, na čelu sa Holandijom, smatrale da Zagreb nedovoljno sarađuje sa Haškim tribunalom. Holandija je nedavno nagovestila da se više ne protivi otvaranju i ovog poglavlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: