Egereši:Hitno sednica za bezbednost

Novi Sad -- Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši kaže da će hitno biti sazvana sednica pokrajinskog Saveta za bezbednost, čim dobije izveštaj MUP-a Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na sednici Skupštine Vojvodine Egereši, koji je i predsednik Saveta za bezbednost, je povodom zahteva šefa poslaničke grupe SRS Milorada Mirčića da se sazove sednica tog tela zbog porasta narkomanije i drugih kriminalnih radnji, rekao da je o tome već razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i da se sad čeka izveštaj MUP-a.

Uoči sednice pokrajinskog parlamenta Mirčić je novinarima izjavio da je neophodno i logično održati sednicu ne samo tog tela nadležnog za bezbednost nego i skupština Vojvodine i Srbije jer se u pokrajini "povećava narkomanija, a posredstvom medija smo obavešteni i o pranju sumnjivog novca".

Zbog toga je neophodno da se, kroz skupštinsku raspravu, "vidi ako je moguće ko stoji iza svih tih kriminalnih radnji i ko je povezan sa tim kriminalnim grupama, a ne da sva krivica spadne na jednog advokata i njegovu suprugu", rekao je Mirčić.

Mora da se utvrdi "ko je omogućio to da se novac, zarađen od trgovine drogom, pretvori u nekretnine kao što su poljoprivredno zemljište, kuće, hoteli, lokali...", istakao je on i naglasio da to ne traži samo SRS nego svako ko je dobronameran u našem društvu.

O narkomaniji, "pranju novca" i drugim oblicima kriminala mora da se vodi ozbiljna skupštinska rasprava, a neophodna je i parlamentarna kontrola organa koji se time bave, pa tek onda javnosti možemo da saopštimo uzroke tih dešavanja i kako se borimo protiv tog zla, zaključio je Mirčić.

Info

Sukob Palestinaca i policije

Jerusalim -- Sedam Palestinaca uhapšeno je prilikom sukoba izraelske policije i Palestinaca u svetom mestu koje Izraelci zovu Brdo hrama, a muslimani Haram al Šarif.

Svet nedelja 28.02. 19:48 Komentara: 0
strana 1 od 972 idi na stranu