Belgija okovana snegom

Saobraćaj je u Belgiji veoma otežan zbog snežne mećave, a velikih problema ima i na severu Francuske.

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2010.

15:47

Default images

U Belgiji je jutros, sa 920 kilometara zagušenih puteva i tročasovnim čekanjem u kolonama, potučen rekord iz decembra kada je bilo zakrčeno 520 kilometara. Sneg je iznenadio vozače u najnaseljenijim oblastima, gde je zabeleženo na desetine saobraćajnih nesreća, pa je policija savetovala vozače kamiona, posebno na severu zemlje, da se ne uključuju u saobraćaj.

"Snega i smetova ima svuda, mnogi kamioni su se zaustavili", ispričao je jedan vozač automobila koji dolazi iz pravca briselskog predgrađa, dok drugi objašnjava da mu je trebalo dva sata da pređe tridesetak kilometara.

Na briselskom aerodromu avioni kasne od 20 minuta do jednog sata, javio je radio RTBF. U Briselu saobraćanje autobusa je takođe veoma otežano, ali zato nema većih problema u železničkom saobraćaju, saopštile su belgijske železnice.

Na severu Francuske jutros je obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Pariz-Lil zbog snežnih nanosa, a Generalna direkcija za civilni saobraćaj zatražila je od avio-kompanija da za 20 odsto smanje broj letova na pariskom aerodromu "Roasi-Šarl de Gol".

Meteorolozi predviđaju da će sneg padati sve do večeri, zbog čega će biti otežan avio-saobraćaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: