Šarić ulagao i u Velikoj Britaniji

Darko Šarić, osumnjičen da je organizovao šverc dve tone kokaina zaplenjenog u Urugvaju, ulagao je novac stečen prodajom kokaina i u Engleskoj, piše "Politika".

Izvor: Politika

Sreda, 10.02.2010.

01:41

Default images

Finansijska istraga protiv Darka Šarića dolazi do novih šokantnih podataka, saznaje list iz pouzdanih izvora bliskih istrazi. Kapital Darka Šarića najverovatnije stoji iza kompanije "Intermark fajnens limited" koja je registrovana u Liverpulu, na istoj adresi sa još deset preduzeća.

Novac Darka Šarića stoji iza kompanije "Intermark fajnens limited” koja je registrovana u Liverpulu.

Preko te kompanije, Šarić je u Srbiji vlasnik poznatog splava "H2O", kafića "Paskući" i kompanije "Vizual infiniti".

Sedište "Intermark fajnens" u Beogradu nalazi se na adresi Bulevar Arsenija Čarnojevića 54, dok se predstavništvo ove britanske kompanije nalazi u Zemunu i prema podacima Agencije za privredne registre izbrisano je u avgustu prošle godine.

I pored toga, na sajtu ove agencije navodi se da je liverpulska kompanija vlasnik splava "H2O" i kafića "Paskući” zajedno sa Danijelom Šarić, rođenom sestrom Darka Šarića.

Liverpulska kompanija ima na ovom splavu i kafiću upisan novčani kapital od 100.159 evra i nenovčani od 122.566 evra, čime je vlasnik 78 odsto firme. Danijela Šarić je zvanično vlasnik samo 10 odsto akcija.

Liverpulska kompanija za koju se sumnja da iza nje stoji Šarić "Intermark fajnens limited" registrovana je na adresi Filoudvej vejvertri garden 25 u Liverpulu. Interesantno je da je na istoj adresi u pojedinim britanskim registrima registrovano još 10 preduzeća sa opisom kompanije "limited", što bi se kod nas moglo nazvati - društvom sa ograničenom odgovornošću.

Međutim, ni na jednom mestu se ne navode podaci o vlasnicima ili ovlašćenim osobama kompanija zavedenim na toj adresi.

Takođe, na sajtu "Kauntris hausis”, zvaničnoj prezentaciji britanske agencije za privredne registre, nema nijednog podatka o tih deset kompanija sa liverpulske adrese.

Jedini trag koji vodi do te adrese je mobilni telefon engleskog operatera „Oranž” koji se nalazi na sajtu beogradske firme „Vizual infiniti”. Taj broj telefona je tokom jučerašnjeg dana bio nedostupan.

Na Gugl maps, međutim, je vidljivo da se na adresi na kojoj je prijavljena Šarićeva firma nalazi zapravo kuća sa lepo uređenim dvorištem. Na osnovu fotografije nikako ne bi moglo da se zaključi da se na toj adresi nalazi deset preduzeća.

Šarićeva imovina je pod finansijskom istragom od prošle godine i sve ono za šta ne bude mogao da dokaže legalno poreklo moglo bi da mu bude oduzeto.

S druge strane, vrednost stanova, kuća, firmi i zemljišta koji i dalje mogu da se dovedu u vezu sa Darkom Šarićem procenjuje se na nekoliko desetina miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: