DSS: Srebrenica - ratni zločin

Slobodan Vuksanović iz DSS-a ocenio je da je ratni zločin adekvatan termin koji bi trebalo da se nađe u deklaraciji o Srebrenici

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.02.2010.

13:47

Default images

On kaže da za počinjene zločine postoji individualna, a ne kolektivna odgovornost. "Termin genocid se može koristiti za strašna stratišta kao što su Jasenovac, Mathauzen ili Aušvic", rekao je Vuksanović.

Vuksanović je ponovio stav DSS-a da bi trebalo doneti jednu deklaraciju kojom bi bili osuđeni svi zločini na prostoru bivše Jugoslavije i podsetio da je poslanička grupa DS S-NS parlamentu podnela svoj predlog deklaracije.

"Svaka žrtva jednako vredi i jednako je treba žaliti", dodao je on.

Govoreći o reizboru sudija, Vuksanović je ocenio da se ni u jednoj demokratskoj državi nije desila tako "masovna čistka" sudija, a da pri tom oni koji nisu izabrani ne dobiju ni obrazloženje.

"Tek kada je Evropsko društvo sudija uputilo zamerke, umesto konstruktivnog pristupa i konkretnih odgovora, različitim tekstovima u medijima se blati ova profesija", rekao je Vuksanović i napomenuo da se evropskih merila i pravila treba pridržavati i pri izboru sudija.

Upitan u čemu će se ogledati najavljena podrška DSS-a Srpskoj naprednoj stranci u prikupljanju potpisa za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, Vuksanović je odgovorio da sve opozicione stranke treba da sarađuju, ali nije precizirao šta najavljena podrška podrazumeva.

"Svaka stranka treba da sprovodi svoje akcije, a opozicione stranke treba da sarađuju. Formalnosti u toj saradnji su manje važne od suštine, a suština je da imamo isti cilj - raspisivanje izbora", rekao je Vuksanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: