Greška na Sitroenu i Pežou

Pariz -- Francuski proizvođač automobila Pežo Sitroen povući će iz prodaje 100 hiljada automobila širom Evrope zbog zamene pedale za gas.

Izvor: Beta
Podeli

U pitanju su modeli Sitroen C1 i Pežo 107, koji su proizvedeni u fabrici u češkom gradu Kolinu između sredine 2005. i sredina 2009. godine. Vlasnici kola biće pismeno obavešteni o svemu, a kompanija je povlačenje ovih automobila iz prodaje nazvala preventivnom merom i saopštila da do sada nije bilo nikakvih nesreća ili bezbednosnih problema zbog pedale s gasom.

To je otprilike 10 odsto svih automobila ove kompanije koji su trenutno u opticaju.

Pežo Sitroen u saopštenju navodi da je ovaj pozet inicirala Tojota, koja je u petak iz prodaje povukla 4,2 miliona automobila i kamiona sa tri kontinenta, zbog problema lepljivosti pedale za gas koji je izazvan kondenzacijom koja se stvara u strukturi same pedale.

Svet

Meksiko: 13 mrtvih u napadu

Sijedad Huares -- Grupa naoružanih ljudi upala je na jednu proslavu u meksičkom gradu Sijudad Huaresu i ubila 13 mladih ljudi, a ranila više od 20, objavili su pravosudni organi.

Svet nedelja 31.01. 21:25 Komentara: 1

Moskva: Protest protiv vlade

Moskva -- Moskovska milicija je tokom antivladinih demonstracija u centru Moskve uhapsila oko 100 ljudi, među kojima je i bivši potpredsednik ruske vlade Boris Njemcov.

Svet nedelja 31.01. 19:25 Komentara: 5

Teškoće za bolnice na Haitiju

Port-O-Prens -- Doktori i humanitarni radnici u Port-o-Prensu i okolnim mestima, suočavaju se sa velikim brojem povređenih ali i ozbiljnim nedostatkom medicinskog materijala.

Svet nedelja 31.01. 11:35 Komentara: 1
strana 1 od 232 idi na stranu