Lukoil eksploatiše naftu u Iraku

Bagdad -- Ruska naftna kompanija Lukoil potpisala je u Bagdadu konačni ugovor za eksploataciju nalazišta nafte Zapadna Kurna Dva, na jugu Iraka.

Izvor: Beta
Podeli

U saopštenju se navodi da je ugovor za razvoj i eksploataciju tog nalazišta potpisao predsednik Lukoila Vagit Alekperov. Lukoil je na čelu konzorcijuma koji je dobio ta prava, u kome ima udeo od 56,25 odsto, norveški Statoil Hidro ima 18,75 odsto, a iračka kompanija "North Oil Company“ ima 25 odsto.

Sporazum je postignut na 20 godina sa mogućnošću produženja od pet godina. Rezerve tog nalazišta procenjuju se na 12,8 milijardi barela.

Svet

Meksiko: 13 mrtvih u napadu

Sijedad Huares -- Grupa naoružanih ljudi upala je na jednu proslavu u meksičkom gradu Sijudad Huaresu i ubila 13 mladih ljudi, a ranila više od 20, objavili su pravosudni organi.

Svet nedelja 31.01. 21:25 Komentara: 1

Moskva: Protest protiv vlade

Moskva -- Moskovska milicija je tokom antivladinih demonstracija u centru Moskve uhapsila oko 100 ljudi, među kojima je i bivši potpredsednik ruske vlade Boris Njemcov.

Svet nedelja 31.01. 19:25 Komentara: 5

Teškoće za bolnice na Haitiju

Port-O-Prens -- Doktori i humanitarni radnici u Port-o-Prensu i okolnim mestima, suočavaju se sa velikim brojem povređenih ali i ozbiljnim nedostatkom medicinskog materijala.

Svet nedelja 31.01. 11:35 Komentara: 1
strana 1 od 232 idi na stranu