Zatvara se narodna kuhinja

Narodna kuhinja u severnom delu Kosovske Mitrovice biće uskoro zatvorena zbog nedostatka finansijskih sredstava i pomoći sa strane.

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2010.

11:17

Default images

Ovu kuhinju do sada su finasirale humanitarne organizacije. Lokalne vlasti istovremeno najavljuju da će uskoro otvoriti narodnu kuhinju koju će finansirati Vlada republike Srbije.

Jedina narodna kuhinja na severu Kosova radi šest godina. Osnovana je sredstvima međunarodnih humanitarnih organizacija, a kada su se one povukle, spremanje po jedog obroka dnevno preuzela je nevladina orgnizacija “Sabor”.

Namirnica za spremanje hrane za oko 50 korisnika više nema, kaže aktivista organizacije "Sabor" Milanka Ordić. Korisnici narodne kuhinje u Mitrovici su uglavnom stara i iznemogla lica, sa niskim primanjima. Ima ih iz svih delova Kosova.

U nevladinoj organizaciji Sabor kažu da su odustali od dalje portage za donatorima. Direktor centra za socijalni rad u Mitrovici Miladin Đurović rekao je da sa opštinskim rukovodstvom razmatra kako da što pre počne da radi nova narodna kuhinja za koju su prostor i oprema već obezbeđeni.

U novoj narodnoj kuhinji, kako kaže Đurović, će biti moguće pripremiti po jedan obrok dnevno za 200 osoba. Sredstva će izdvojiti republička vlada, a kuhinja će biti nalik onima u Kragujevcu, Nišu, Novom sadu i Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: