Šutanovac o rezoluciji o Srebrenici

Rezolucija o Srebrenici je prilika da se Srbija opredeli da li prihvata odgovornost za stvari koje su rađene u njeno ime,kaže potpredsednik DS Dragan Šutanovac.

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2010.

13:47

Default images

On smatra da će izjašnjavanje o rezoluciji o Srebrenici pokazati ko se na političkoj sceni "ponaša i razmišlja kao odgovoran čovek, a ko je i dalje ostao u vremenu koje treba da bude odavno za nama".

Rezolucija o Srebrenici je prilika da se Srbija opredeli da li prihvata odgovornost za stvari koje su činjene u njeno ime i da jasno pokaže opredeljenje da se takvi zločini nikada više ne ponove.

"To će biti ključni momenat u kome će se videti da li su stranke iskrene kada kažu da žele da usvoje evropski sistem vrednosti", rekao je potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac.

"Ja prepoznajem rukopis onih koji će biti protiv, jer taj rukopis se prepoznaje još iz devedesetih godina. Taj rukopis se prepoznaje i kada su paljene ambasade, i kada je branjena SCG sa guslama u Sava centru, i kada su praćeni tenkovi u tu istu Srebrenicu", kaže Šutanovac.

Za razliku od Srebrenice, koja je pitanje morala, etike i emocija, odnos prema NATO je politička tema u kojoj su emocije suvišne, smatra Šutanovac.

Peticiju o ulasku Srbije u taj savez, u trenutku kada niko ozbiljno ne razmišlja o toj temi, Šutanovac vidi isključivo kao pokušaj Demokratske stranke Srbije da se vrati na političku scenu u Srbiji.

"Sam NATO kao takav u ovom trenutku nije tema ni u Briselu ni u Beogradu, osim u glavama onih koji su, čitajući istraživanja javnog mnenja, našli da imaju temu”, navodi on.

Šutanovac se usprotivio ideji opozicije da se raspišu vanredni parlamentarni izbori. Kako je rekao, umesto čestih vanrednih izbora, za državu bilo dragoceno da uđe u fazu političkog razvoja u kojoj će Vlada raditi pun mandat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: