Dačić u Ministarstvu pravde SAD

Predstavnici ministarstva pravde SAD ocenili su najvišom mogućom ocenom saradnju s MUP-om i Ministarstvom pravde Srbije, rekao je ministar policije Ivica Dačić.

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2010.

12:34

Default images

Trećeg dana radne posete SAD, ministar policije Ivica Dačić se sastao sa pomoćnikom američkog državnog tužioca i ministrom pravde Leni Brauerom i njegovim zamenikom Brusom Švarcom. On je podsetio na niz značajnih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i u borbi protiv trgovine narkoticima.

"Ocenili smo da je naša saradnja do sada bila izuzetno dobra i saglasili se da postoje mnoge oblasti u kojima tek treba da unapredimo saradnju", naveo je Dačić.

Jedna od takvih aktivnosti, prema rečima srpskog ministra unutrašnjih poslova, jeste i "zajednička izrada procene pretnje od organizovanog kriminala na području našeg regiona i procena pretnje kada je terorizam u pitanju".

Dačić je rekao da je u razgovoru preneta i ocena državne sekretarke Hilari Klinton, da je Srbija učinila dosta u protekloj godini na presecanju svih kanala i puteva za trgovinu ljudima.

Za naredne dane, Dačić je najavio i nastavak razgovora sa Ministarstvom pravde SAD, sa direktorom FBI i sa drugim bezbednosnim agencijama u okviru Ministarstva pravde, kao i slične razgovore u Ministarstvu za nacionalnu bezbednost.

Dačić je preneo da su njegovi sagovornici "najvišom mogućom ocenom" ocenili saradnju sa MUP-om i Ministarstvom pravde Srbije i podsetio na niz značajnih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i u borbi protiv trgovine narkoticima.

"Takođe, visoko je ocenjena i naša aktivnost u primeni zakona o oduzimanju imovine stečene organizovanim kriminalom i dogovoren je nastavak saradnje sa Maršal servisom, koji se bavi ne samo zaštitom svedoka, nego i oduzimanjem imovine stečene organizovanim kriminalom u SAD", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: