Dačić u Ministarstvu pravde SAD

Beograd, Vašington -- Predstavnici ministarstva pravde SAD ocenili su najvišom mogućom ocenom saradnju s MUP-om i Ministarstvom pravde Srbije, rekao je ministar policije Ivica Dačić.

Izvor: Beta
Podeli

Trećeg dana radne posete SAD, ministar policije Ivica Dačić se sastao sa pomoćnikom američkog državnog tužioca i ministrom pravde Leni Brauerom i njegovim zamenikom Brusom Švarcom. On je podsetio na niz značajnih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i u borbi protiv trgovine narkoticima.

"Ocenili smo da je naša saradnja do sada bila izuzetno dobra i saglasili se da postoje mnoge oblasti u kojima tek treba da unapredimo saradnju", naveo je Dačić.

Jedna od takvih aktivnosti, prema rečima srpskog ministra unutrašnjih poslova, jeste i "zajednička izrada procene pretnje od organizovanog kriminala na području našeg regiona i procena pretnje kada je terorizam u pitanju".

Dačić je rekao da je u razgovoru preneta i ocena državne sekretarke Hilari Klinton, da je Srbija učinila dosta u protekloj godini na presecanju svih kanala i puteva za trgovinu ljudima.

Za naredne dane, Dačić je najavio i nastavak razgovora sa Ministarstvom pravde SAD, sa direktorom FBI i sa drugim bezbednosnim agencijama u okviru Ministarstva pravde, kao i slične razgovore u Ministarstvu za nacionalnu bezbednost.

Dačić je preneo da su njegovi sagovornici "najvišom mogućom ocenom" ocenili saradnju sa MUP-om i Ministarstvom pravde Srbije i podsetio na niz značajnih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i u borbi protiv trgovine narkoticima.

"Takođe, visoko je ocenjena i naša aktivnost u primeni zakona o oduzimanju imovine stečene organizovanim kriminalom i dogovoren je nastavak saradnje sa Maršal servisom, koji se bavi ne samo zaštitom svedoka, nego i oduzimanjem imovine stečene organizovanim kriminalom u SAD", rekao je Dačić.

Politika

Smene u Leskovcu

Leskovac -- Skupština Leskovca smenila je direktora Narodnog muzeja i Radio Leskovca Veroljuba Trajkovića i Olgicu Petrović, članove lokalne Socijalističke narodne stranke.

Politika subota 30.01. 22:16 Komentara: 4
strana 1 od 125 idi na stranu