Knežević: SNS je demokratska opcija

Beograd -- Neka neko nađe u programu SNS-a bilo šta što podseća na politiku radikala i ja ću priznati da sam pogrešio što sam prešao u naprednjake, kaže Goran Knežević.

Izvor: Danas
Podeli

"Srpska napredna stranka je moderna i demokratska opcija, koja ima šansu da pobedi na sledećim izborima. Ostale su samo predrasude prema Nikoliću i Vučiću. Saglasili smo se u svemu", objašnjava za "Danas" Goran Knežević, bivši visoki funkcioner DS-a i nekadašnji gradonačelnik Zrenjanina, zbog čega je potpisao pristupnicu Srpske napredne stranke.

Knežević kaže da je shvatio da će ona, ma kakva njegova odluka o daljem političkom angažovanju bila, izazvati salvu polemika, kritika i pohvala.

"Zato sam reakcije javnosti zanemario prilikom odlučivanja i rukovodio se ocenom da je stanje u Srbiji loše, da mora da se menja, a da je SNS stranka koja može da pobedi na izborima i promeni Srbiju nabolje. Osim toga, kao gradonačelnik sam ostvario mnogo kontakata među diplomatskim predstavnicima i ljudima iz inostranstva. Iz nedavnih razgovora s njima zaključio sam da svi respektuju i uvažavaju SNS kao modernu demokratsku opciju", kaže Knežević.

On kaže da je u razgovorima s čelnicima SNS-a dobio uveravanja da oni dele stavove u oblastima kojima se on do sada najviše bavio, a to su neophodne mere za unapređenje investicionih uslova u Srbiji i razvoj istinske decentralizacije zemlje.

"Negativne predrasude prema Nikoliću i Vučiću ostale su kod ljudi koji misle da su slobodoumni i moderni, a u stvari su žrtve političkih kampanja i manipulacija koje su ih ostavile u političkoj prošlosti, u podelama koje nikome ništa dobro nisu donele", smatra Knežević.

strana 1 od 943 idi na stranu