Prijave za nasilnike u Temerinu

Temerinska policija podnela je krivičnu prijavu protiv šestoro osumnjičenih za nasilničko ponašanje prema Marku L. (23) kome su naneli lakše telesne povrede.

Izvor: Beta

Petak, 29.01.2010.

17:09

Default images

Kako se navodi u saopštenju, Dražen Đ. (20), Aleksandar K. (18) i maloletni R. M. (17), N. P. (17), B. G. (17) i A. D. (17) fizički su napali Marka L. 24. januara i zadali mu više udaraca rukama i nogama po glavi i telu. R. M. je oštećenom tom prilikom oduzeo i mobilni telefon, pa se on tereti i za tešku krađu izvršenu na opasan i drzak način.

U saopštenju policije se navodi da je Marko L. zadobio lake telesne povrede, konstatovane u Kliničkom centru Vojvodine.

Vojvođanski sekretar za nacionalne manjine Tamaš Korhec izjavio je da je grupa nasilnika na nacionalnoj osnovi 24. januara napala mladića mađarske nacionalnosti.

On je dodao da su se u Temerinu u roku od samo devet dana desila dva napada na mladiće mađarske nacionalnosti u kojima su grupe mladih nasilnika prvo pitali svoje žrtve koje su nacionalnosti, pa ih potom pretukle.

Pokrajinski sekretar je tada naveo da je policija identifikovala napadača u prvom slučaju.

Korhec se založio za strože kazne za ekstremiste koji izazivaju incidente na nacionalnoj osnovi.

"Mislim da novčane kazne nisu dovoljna sankcija za ovakve slučajeve. Naprotiv, takve kazne samo ohrabruju nasilnike da nastave nasilje na etničkoj osnovi", rekao je Korhec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: