Ivanović: Nemoguća primena plana

Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović smatra da je apsolutno nemoguće da Priština sprovede plan za sever Kosova bez primene sile.

Izvor: B92
Podeli

Ivanović je gostujući u "Kažiprstu" B92 rekao da vlada ne prihvata nikakvu reintegraciju severnih opština u kosovski sistem. On je kao provokaciju ocenio najavljeno otvaranje kancelarije vlade Kosova u severnoj Mitrovici 9. februara.

Govoreći o platama koje državni organi isplaćuju zaposlenima na Kosovu, Ivanović je rekao da je ranijim kontrolama utvrđeno da je 240 ljudi primalo platu po dva osnova, ali takvih pojave više nemaju, jer se sada to proverava na mesečnom nivou.

"U principu, to je krivično delo. To je sticanje bez osnova i trebalo bi ih u najmanju ruku naterati da vrate to što su stekli bez osnova, ali je bolećivost prema ljudima sa Kosova, čini se, amortizovala potrebu da se tužba pokrene i da se pojedinačno krene sa tužbama protiv svakog pojedinca", objasnio je Ivanović.

"Da sam ja ministar, ja bih odmah to potpisao. Ko je zloupotrebio položaj ne zaslužuje da bilo ko bude bolećiv prema njima i to bi odvratilo sve ubuduće da se time bave", poručio je Ivanović.

strana 1 od 943 idi na stranu