CG ne otkazuje isporuke vakcina

Crnogorsko ministarstvo zdravlja ne razmišlja o otkazivanju novih isporuka vakcina protiv novog gripa ako broj vakcinisanih bude manji od planiranog.

Izvor: Beta

Utorak, 12.01.2010.

11:20

Default images

Pomoćnik ministra zdravlja Rajko Strahinja rekao je “Vijestima” da “nije bilo govora o otkazivanju isporuka" vakcina, te da u ministarstvu "misle da za to nema potrebe".

"Da li će se vakcine potrošiti ostaje otvoreno, a naš cilj je isti, a to je da se vakciniše što veći broj ljudi", naveo je Strahinja.

On nije mogao da odgovori na pitanje da li je ugovorom sa francuskim proizvođačem vakcina "Sanofi Paster" ostavljena mogućnost otkazivanja ili vraćanja vakcina bez štete po Crnu Goru.

Protiv novog gripa u Crnoj Gori je do sada vakcinisano oko 3.400 osoba.

Do sada je nabavljeno 25.000 vakcina, a isporuka novih 111.000 vakcina očekuje se do kraja januara.

Cena jedne vakcine francuskog proizvođača je 6,4 evra.

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, poslednjih sedmica je zabeležen pad broja obolelih od novog gripa.

Laboratorijski je do sada potvrđeno 314 slučajeva, dok je sedam osoba preminulo od posledica novog gripa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

9 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: