Nemačka smanjuje narudžbinu vakcina

Nemačka se sa britanskom farmaceutskom kompanijom "Glakso Smit Klajn" dogovorila o smanjenju narudžbine za vakcinu protiv novog gripa za trećinu, piše “Bild“.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 11.01.2010.

19:35

Default images

"Glakso" će nemačkim saveznim državama (koje su, prema uređenju te zemlje, zadužene za javno zdravlje) prodati 34 miliona doza vakcine, odnosno trećinu manje od prvobitno ugovorenih 50 miliona doza, stoji u članku koji će nemački časopis "Bild" objaviti u utorak, preneo je Rojters.

Predstavnici "Glaksa" nisu bili voljni da komentarišu ovu vest.

Kao i u većini drugih zemalja, koje u poslednje vreme traže način da smanje porudžbine ili se oslobode preobimnih zaliha vakcine, ovaj korak nemački zvaničnici objašnjavaju činjenicom da se ranije smatralo da tek dve doze vakcine obezbeđuju imunitet protiv pandemijskog gripa, a naknadno se pokazalo da je i jedna doza dovoljna.

Smanjenjem narudžbina, nemačke savezne države bi uštedele oko 133 miliona evra (na bazi cene od 8,33 evra za dozu vakcine).

Krajem prošle nedelje i Britanija je objavila da sa "Glaksom" pregovora o smanjenju narudžbine vakcina protiv gripa H1N1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: