Vakcinacija ne teče po planu

Beograd -- Evidentno je da vakcinacija ne teče prema predviđenom planu i da količina naručenih vakcina neće biti utrošena, kaže direktorka RZZO-a Svetlana Vukajlović.

Izvor: Politika, Tanjug
Podeli

Odgovarajući na pitanje da li će sa dobavljačem vakcina “Novartisom" ući u pregovore o vraćanju vakcina zbog slabog odziva građana, Vukajlovićeva je rekla za "Politiku" da je "Zavod učinio sve da u što kraćem roku nabavi vakcine protiv novog gripa, kako su tražili medicinski eksperti, a sada će učiniti sve da priča o vakcinama prođe sa što manje štete".

Direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje rekla je da su priču o vakcinama protiv novog gripa od početka pratili neujednačeni zahtevi i da je javnost prvo nadležne prozivala zbog kašnjenja i odugovlačenja u nabavci vakcina, a posle kritikovala zbog naručenih količina.

Vukajlovićeva nije htela da iznosi detalje o količinama vakcina koje bi mogle biti vraćene.

Info

Meksiko: 13 mrtvih u napadu

Sijedad Huares -- Grupa naoružanih ljudi upala je na jednu proslavu u meksičkom gradu Sijudad Huaresu i ubila 13 mladih ljudi, a ranila više od 20, objavili su pravosudni organi.

Svet nedelja 31.01. 21:25 Komentara: 1

Moskva: Protest protiv vlade

Moskva -- Moskovska milicija je tokom antivladinih demonstracija u centru Moskve uhapsila oko 100 ljudi, među kojima je i bivši potpredsednik ruske vlade Boris Njemcov.

Svet nedelja 31.01. 19:25 Komentara: 5
strana 1 od 943 idi na stranu