Bandić: Kontratužba je provokacija

Beograd -- Kandidat za predsednika Hrvatske Milan Bandić kaže da Srbija i Hrvatska mogu biti prijateljske zemlje i da međusobne tužbe neće uticati na odnose dveju zemalja.

Izvor: Beta, Večernje novosti
Podeli

"Hrvatska tužba za genocid protiv Srbije podignuta je pre 10 godina. To smo morali da uradimo zbog hiljada žrtava i milionske štete... Ne kažem da nije bilo zločina na obe strane, ali Hrvatska je žrtva agresije", kazao je Bandić za “Večernje novosti”.

On je rekao da kontratužbu Srbije shvata kao "provokaciju bez pravog opravdanja" i ocenio da takav potez "sigurno nije ulog za kompromis".

"Ukoliko bi se srpski predsednik javno izvinio za agresiju i došao da se pokloni nevinim žrtvama u Vukovaru, to bi bio ulog iskrenih razgovora. Treba istini pogledati u oči. Znam da je to bolno i da to deo birača možda neće dobro prihvatiti, ali verujem da u Srbiji ima takvog potencijala", kazao je Bandić.

Drugi krug predsedničkih izbora u Hrvatskoj održava se u nedelju, a pored Bandića, koji je nezavisni kandidat, za predsedničku funkciju nadmeće se i kandidat Socijaldemokratske partije Ivo Josipović.

Info

Meksiko: 13 mrtvih u napadu

Sijedad Huares -- Grupa naoružanih ljudi upala je na jednu proslavu u meksičkom gradu Sijudad Huaresu i ubila 13 mladih ljudi, a ranila više od 20, objavili su pravosudni organi.

Svet nedelja 31.01. 21:25 Komentara: 1

Moskva: Protest protiv vlade

Moskva -- Moskovska milicija je tokom antivladinih demonstracija u centru Moskve uhapsila oko 100 ljudi, među kojima je i bivši potpredsednik ruske vlade Boris Njemcov.

Svet nedelja 31.01. 19:25 Komentara: 5
strana 1 od 943 idi na stranu