Bez predloga o penzijama poslanika

Predsednik parlamentarne Radne grupe za pripremu propisa Nikola Novaković izjavio je da u Nacrtu zakona o Skupštini Srbije "neće biti ni slova o penzijama".

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Subota, 09.01.2010.

01:26

Default images

Novaković je za “Večernje novosti” rekao da će nacrt javnosti biti predstavljen do kraja meseca da se njime poslanici ni na koji način neće favorizovati u odnosu na druge građane i da to nije namera zakona o Skupštini.

"Ista pravila koja važe za građane, kada je reč o odlasku u penziju, moraju da važe i za parlamentarce. To je jedinstven stav svih stranaka vladajuće koalicije. Ko god da pomisli da će u novi zakon da proturi neke privilegije za poslanike, neće mu to proći", rekao je Novaković, koji je i poslanik G17 plus.

Poslanik Demokratske stranke Boško Ristić kazao je da nema ni govora o uvođenju penzija.

"Niko od narodnih poslanika ne zna za taj predlog, jer on i ne postoji", rekao je Ristić.

Prethodnih dana u medijima se pojavila vest da je Predlog zakona o Skupštini pripremljen i da uvodi mogućnost odlaska u penziju za poslanike koji odrade tri mandata, a imaju više od 55 godina života.

U polemiku se uključio i ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić, koji je poručio da ne dolazi u obzir da se sada uvode privilegovane penzije za poslanike. To je pre njega rekao i Jovan Krkobabić, potpredsednik Vlade zadužen i za pitanja penzija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: