Vakcinacija ne teče po planu

Evidentno je da vakcinacija ne teče prema predviđenom planu i da količina naručenih vakcina neće biti utrošena, kaže direktorka RZZO-a Svetlana Vukajlović.

Izvor: Politika

Subota, 09.01.2010.

01:18

Default images

Odgovarajući na pitanje da li će sa dobavljačem vakcina “Novartisom" ući u pregovore o vraćanju vakcina zbog slabog odziva građana, Vukajlovićeva je rekla za "Politiku" da je "Zavod učinio sve da u što kraćem roku nabavi vakcine protiv novog gripa, kako su tražili medicinski eksperti, a sada će učiniti sve da priča o vakcinama prođe sa što manje štete".

Direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje rekla je da su priču o vakcinama protiv novog gripa od početka pratili neujednačeni zahtevi i da je javnost prvo nadležne prozivala zbog kašnjenja i odugovlačenja u nabavci vakcina, a posle kritikovala zbog naručenih količina.

Vukajlovićeva nije htela da iznosi detalje o količinama vakcina koje bi mogle biti vraćene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: