Prekinut štrajk radnica “Raške”

Novi Pazar -- Radnice trikotaže “Raška” u Novom Pazaru prekinule su štrajk glađu posle razgovora sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem.

Izvor: B92
Podeli

Iako su za poslednji dan stare godine najavljivale radikalne poteze, radnice trikotaže “Raška” u Novom Pazaru, posle razgovora sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem, odlučile su da prvih dana 2010. ne gladuju.

Odgovorne za svoje probleme ne vide u lokalnim vlastima, ali kažu da pravdu više neće tražiti u lokalnim okvirima i naglašavaju da ovdašnjim sudovima više ne veruju.

Predsednica štrajkačkog odbora Jasminka Milutinović rekla je za B92 da je od gradonačelnika Meha Mahmutovića dobila uveravanja da će pokušati da im pomogne, što je kako im je on rekao činio i ranije.

Radnice je poslednjeg dana 2009. obišla i predsednica gradske skuptšine Borka Jovanović koja za razliku od Mahmutovića, nije uspela da ih ubedi da prekinu štrajk glađu.

Štrajk glađu obustavljen je do ponedeljka. Ukoliko ne bude pomaka biće nastavljen jer su radnice rešene da ostvare svoja prava i dobiju novac koji je Ministarstvo ekonomije uplatilo kao deo socijalnog programa i da nadležni državni organi utvrde ko je uzeo taj novac.

strana 1 od 98 idi na stranu