Britanija: Troškovi zbog pijanstva

London -- Pijanstva tokom novogodišnje noći mogla bi da koštaju zdravstvenu službu Britanije čak 23 miliona funti, ocenila je istraživačka kompanija "Polisi iksčejndž".

Izvor: Tanjug
Podeli

"Polisi iksčejndž" zato predlaže bolnicama da za prijem zbog pijanstva naplaćuju 532 funte (845,9 dolara). "Zloupotreba alkohola u Britaniji je na takvom nivou da predstavlja zdravstvenu epidemiju", stoji u izveštaju "Polisi iksčejndža".

U izveštaju se navodi i da su se u poslednjoj deceniji udvostručili troškovi zbrinjavanja žrtava intoksikacije alkoholom.

"Polisi iksčejndž" predlaže i smanjenje plaćanja za trežnjenje u bolnici za one koji o svom trošku prođu kurs edukacije o štetnosti alkohola.

Prema podacima britanskog ministarstva zdravlja, godišnji trošak zdravstva zbog zloupotrebe alkohola dostiže oko 2,7 milijardi funti.

Svet

Rio: 18 stradalih u odronima

Rio de Žaneiro -- Jaka kiša na širem području Rio de Žaneira izazvala je odrone u kojima je poginulo najmanje 18 ljudi, saopštile su tamošnje vlasti.

Svet četvrtak 31.12. 18:19 Komentara: 0

Nekima je već 2010. godina

Beograd -- U pojedinim delovima sveta Nova godina već je dočekana. U Australiji je već 2010. godina. Nova godina, pre Evrope i Amerike, stiže u Aziju.

Svet četvrtak 31.12. 14:52 Komentara: 1
strana 1 od 198 idi na stranu