Finska: Ubio pet osoba, pa sebe

Helsinki -- Finska policija je pronašla telo muškarca koji je u tržnom centru u gradu Espu ubio četvoro ljudi, potvrđeno je finskoj televiziji Ile u policiji.

Izvor: Tanjug
Podeli

Policija je ubicu, čije je telo pronađeno u jednom stanu u predgrađu Helsinkija, identifikovala kao Ibrahima Škupolija (43), koji ima policijski dosije. Dodala je da nije rođen u Finskoj, kao i da "izgleda da je njegovo ime kosovsko-albanskog porekla".

U međuvremenu, izvor iz policije u pokrajini saopštio je da je napadač poreklom iz Kosovske Mitrovice, koju je posetio prošlog meseca.

Kako prenosi na svom veb-sajtu televizija Ile, policija je pronašla u jednom stanu u Espu i telo bivše devojke Škupolija, koju je, kako se veruje, on takođe ubio.

Policija je dodala da pretpostavlja da je motiv današnjeg napada ljubomora.

Škupolijeva bivša devojka radila je u radnji u tržnom centru, čije četvoro zaposlenih je on ubio.

Kako je izjavio jedan policajac, veruje se da je jedna od žrtava današnjeg napada, koji se desio u tržnom centru u drugom finskom gradu po veličini posle Helsinkija, Espu, bio ljubavnik njegove bivše devojke.

Okružni sud Helsinkija osudio je 2007. Škupolija na kaznu od 20 dana zatvora zbog prestupa sa vatrenim oružjem.

Okružni sud Espa takođe je osudio Škupolija za isti prestup i izdao mu zabranu prilaska bivšoj devojci, koju je maltretirao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 198 idi na stranu