Ljajić: Imamo ideju gde je Mladić

Očito je da se Ratko Mladić još dobro i uspešno krije i može da odlaže svoje izručenje na ovakav način, ali ne može da ga izbegne, izjavio je Rasim Ljajić.

Izvor: FoNet, Blic

Četvrtak, 31.12.2009.

00:24

Default images

"Ako službe nastave da rade ovako, hapšenje Mladića ne može biti izbegnuto. Kada će to biti, ne mogu da oročavam. Jedino mogu da kažem da verujem da će službe nastaviti da rade maksimalno. I ove godine radilo se maksimalno i teško da se može više od ovoga", rekao je Rasim Ljajić, ministar rada i socijalne politike Srbije i lider SDPS-a u intervjuu za "Blic".

Ljajić je u utorak podneo ostavku na mesto šefa Akcionog tima za saradnju s Haškim tribunalom, jer se prevario u proceni da će najtraženiji haški begunac biti do kraja godine uhapšen.

On je potvrdno odgovorio na pitanje da li Akcioni tim ima uopšte ideju gde je Mladić.

"Imamo ideju, naravno, ali o toj ideji ne možemo da govorimo. Imamo i plan i saznanja koja upotpunjujemo. Ali, ponekad ona budu relevantna na neko vreme, a onda ih neki događaj demantuje, poruši kao kulu od karata", rekao je Ljajić.

Mladić će, kazao je Ljajić, uvek biti uslov evropskih integracija.

"On je već sada uslov. Praktično smo dobili prelazno rešenje, odblokiran je prelazni trgovinski sporazum, ali ne i SSP. Opet imamo polovično rešenje zbog Mladića", podsetio je Ljajić.

Govoreći o stabilnosti Vlade Srbije, Ljajić je rekao da u ovom trenutku ne vidi šta bi mogao da bude "okidač za nove izbore".

"Ne vidim izbore u 2010. godini, ali ne bih se iznenadio ni da ih bude. Mi smo u Srbiji imali samo jednu vladu koja je izgurala četvorogodišnji mandat", smatra on.

Na pitanje da li se stvara novi blok okupljen oko SNS-a, Ljajić je odgovorio da Srbija neće imati dvopartijski sistem, kako se često govorilo.

"Realno je da će biti jedna grupacija stranaka oko DS, druga oko SNS. Na sledećim izborima jedna od te dve stranke biće vodeća grupacija za formiranje vlasti i da će se one smenjivati. Ne mislim da je to loše", rekao je Ljajić i dodao da sebe vidi u bloku sa Demokratskom strankom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: