Političari na Jutjubu

Najgledaniji video-klipovi političara u Srbiji na Internetu su, između ostalih Ivica Dačić kao turistički vodič i Nenad Čanak u snežnoj avanturi, piše Politika.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.12.2009.

01:52

Default images

Popularnost aktuelnog predsedničkog kandidata u susednoj Hrvatskoj Milana Bandića, barem na najposećenijoj internet stranici sa video-klipovima, nijedan srpski političar ove godine ni izbliza nije dostigao. Rekli bismo na sreću, jer je ovde (a po rezultatima u prvom predsedničkom krugu tamo možda i nije) aktuelna kletva dabogda bio na Jutjubu.

Snimak Bandićevog posrtanja po snegu i polaganja venca puzećim stilom u Brčkom osim što je do suza zasmejao sve koji bi to videli bio je prejaka konkurencija za ovdašnje funkcionere koji su, mora se priznati, prethodnih godina imali i blistavijih video-trenutaka.

Da stvar baš sasvim ne propadne potrudio se u završnici godine lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

On je pre petnaestak dana provozao motorne sanke pešačkom zonom Novog Sada, što je za prvu posledicu imalo da je njegovu „ snežnu avanturu” na Jutjubu videlo gotovo 40.000 osoba, od kojih su mnogi mislili da je Čanak zbog ovoga "car" ili "kralj”, a drugi da je prosto bahat i da krši zakon.

Druga posledica će, bar po najavama "nadležnih", biti mnogo neprijatnija po njega, pošto ne misle baš svi da motorne sanke nisu obuhvaćene zakonom, kako vozač tvrdi.

Da li je bio najbrži moglo bi da se utvrdi tek u fotofinišu kada se pregledaju snimci sprinterske trke Božidara Đelića, potpredsednika vlade na Marakani, koja je ovekovečena i u spotu pod nazivom "Đelić kao Usein Bolt".

Druga dvojica potpredsednika vlade i koalicionih partnera Ivica Dačić i Jovan Krkobabić ozbiljno konkurišu za titulu najelokventnijeg.

Jedan od video-hitova u decembru na Jutjubu (sa oko 38.000 poseta) jeste Dačić u ulozi turističkog vodiča kako francuskom ministru za migracije Eriku Besonu predstavlja Kalemegdan.

Srpski vicepremijer tom prilikom doslovno izgovara tekst: "Ovo je spomenik, ovo je Beograd, ovaj ovde spomenik i on gleda na Ušće… Ovde je brdo, planinski deo je zato se zove kale – Kalemegdan. Kale – brdo. Ovde su bili Turci u stvari…". Francuskom kolegi ostalo je samo da konstatuje da mora biti da je tu mnogo lepo kad je sunčan dan.

Dačićev koalicioni partner iz PUPS-a ima dva veoma zapažena nastupa – kada objašnjava sa koliko godina će žene ubuduće odlaziti u penziju i da li će biti ispunjeni zahtevi studenata koji štrajkuju.

Objašnjenje za dame glasi: "Imate stati i novi sistem pa se to meša. Međutim, evo sad je 60 godina žene .. žene imaju 60 godina.. 58 godina staža i 37 godina starosti, a po novom će imati 60 godina života i 58 godina…i 40 godina staža, znači ići će pet godina iza muškaraca…".

Dosadašnji šampion u gafovima lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma nije ove godine imao zapaženih nastupa poput onog već legendarnog sa Betovenom, ali je na pretraživaču ostalo zabeleženo (i dosta puta preslušano) nekoliko njegovih izjava pre svega u vezi sa održavanjem gej parade.

Predsednik Srbije Boris Tadić, naravno, na Jutjubu ima najviše snimaka (više od 25.000), među kojima najgledaniji ipak nisu iz ove godine.

Apsolutno najposećeniji je video-snimak sa svadbe (više od 120.000) na kojoj Tadić i njegov stranački kolega i ministar vojni Dragan Šutanovac zajedno pevaju "Sliku tvoju ljubim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: