Gužve za kupovinu u pet do 12

Beograd -- U svim tržnim centrima od jutros su velike gužve. Građani koriste poslednje sate pred doček Nove godine da najdraže obraduju novogodišnjim poklonima.

Izvor: B92
Podeli

Iako je godinu za nama obeležila kriza, kupci se slažu da se za poklone, makar i simbolične, uvek nađe novca. Praznična groznica trese Srbiju. Najjača je izgleda baš u pet do 12, jer je u pojedinim tržnim centrima gužva toliko velika da izgleda kao da su svi baš danas pošli u potragu za novogodišnjim poklonima.

“Da, oseća se veći broj ljudi, veći broj posetilaca i mogu da kažem da smo tokom meseca decembra, kada smo u centru organizovali ‘Ušće novogodišnjih želja’, dakle jednu lepu manifestaciju, mogu da kažem da smo došli do čarobnog broja od 70.000 posetilaca dnevno”, rekla je Smiljka Dokić Jeremić, portparolka TC "Ušće".

U tržnom centru “Ušće” kažu da se najviše prodaje garderoba, ali i sve ostale stvari koje mogu da posluže kao novogodišnji poklon, poput kozmetike, tehničkih uređaja, do predmeta za kuću.

Trgovci se na sve načine trude da privuku mušterije, pa su izlozi pojedinih prodavnica poslednjih dana oblepljeni plakatima koji kupce obaveštavaju o popustima čak i do 70 odsto. Iako kažu da ih je kriza pogodila, za poklone se uvek nađe dovoljno novca.

I u Kineskom tržnom centru poslednje dane 2009. obeležile su velike gužve.

Za malo novca kod Kineza se mogu kupiti zanimljive sitnice - igračke, šalovi i kape, maske, šeširi...

Od poklona je, ipak, važnija pažnja, pa ako ste zaboravili neku dragu osobu, iskupite se lepom čestitkom ili čokoladom. To uvek prolazi.

strana 1 od 143 idi na stranu