Doček Nove godine na trgovima

I ove godine, kao i mnogo puta do sada, proslava odlaska stare i doček Nove godine organizovani su na centralnim gradskim trgovima širom Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.12.2009.

00:17

Default images

Ove godine, Beograđani i gosti prestonice moći će da dočekaju Novu godinu ispred Narodne skupštine uz muziku domaćih izvođača, vatromet i besplatno klizalište. Prvi će nastupiti Đorđe David sa pratećim sastavom "Gang", potom popularna grupa "Sars", a uz Željka Joksimovića publika će odbrojati poslednje trenutke stare i ući u Novu godinu.

Predstavnik Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov kaže za B92 da je planirano da program ispred Skupštine traje do dva sata iza ponoći.

"Sigurni smo da će kao i prethodnih godina atmosfera na beogradskim ulicama biti dobra, da će uživati i Beograđani ali i gosti iz Srbije i naravno i gosti iz inostranstva koji su se odlučili da Novu godinu dočekaju baš u Beogradu", kaže Veselinov.

"Očekujemo da svi oni koji žele dobro da se zabave i svi oni koji vole izvođače koji će nastupati dođu ispred Doma Narodne skupštine. Bez obzira da li će na dolazak uticati ekonomska kriza ili nedostatak sredstava za odlazak na neka druga mesta, ljudi koji vole Beograd, koji vole da dočekaju Novu godinu na ulicama Beograda će sigurno doći i dobro se provesti“, rekao je on.

Slavlje se za Beograđane nastavlja i 1. januara manifestacijom "Ulica otvorenog srca" na potezu ulica Makedonska – Svetogorska.

Proslava počinje u 12 sati, uz muziku, igru, hranu i piće, kao i Deda Mrazeve i dobre vile.

U Novom Sadu, za razliku od ranijih godina, kada je bivša gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković igrala ponoćni valcer sa Željkom Joksimovićem, Vladom Georgijevim, Goranom Bregovićem i Zdravkom Čolićem, ovoga puta će građane na centralnom Trgu slobode u novogodišnjoj noći zabavljati pank-rok grupe, ali i Zvonko Bogdan.

Doček Nove godine u Kragujevcu će biti organizovan na Trgu kod Krsta.

Koncert počinje u 21 sat, a građane će prvo zabavljati lokalni muzički sastavi, a potom će uslediti svirka i pesme YU grupe.

U isto vreme proslava će početi i na centralnom gradskom trgu u Nišu.

Tamo će nastupati Dejan Cukić i "Spori ritam bend", kao i grupa "Piloti" sa Zoranom Lesandrićem, a tačno u ponoć, novu 2010. godinu Nišlije će dočekati uz trubače i vatromet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: