Španija predsedava EU

Beograd -- Palicu predsedavanja Evropskom unijom od Švedske preuzima Španija. Srbija očekuje dalju podršku evrointegracijama.

Izvor: B92
Podeli

Madrid je krajem 2009. u više navrata otvoreno isticao da će približavanju regiona Uniji posvetiti "više pažnje" od svojih prethodnika. Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević za B92 kaže da očekuje podršku Španije u evrointegracijama naše zemlje.

“Ja sam čula dosta glasnih advokata kada je u pitanju napredak Srbije na putu evropskih integracija – i od Italije, i od Grčke, i od Austrije i uopšte uvek izbegavam da delim evropske partnere po tome ko nas više podržava”, kaže Delevićeva.

“Ja zaista verujem da je to nekad pitanje šta misle različite zemlje, da je bolje učiniti u određenom sledećem koraku, nego što je u pitanju suštinska razlika između njih da li Srbija treba ili ne treba da napreduje”, smatra ona.

“Ali čini mi se da Španija ima i interes i podršku da ceo region napreduje ka Uniji”, ocenjuje direktorka Kancelarije za evropske integracije.

U emisijama Radija B92, “Svet u dva” i “Dnevnik u 5”, 1. januara, možete slušati opširniji razgovor sa Milicom Delević.

strana 1 od 122 idi na stranu