Šutanovac: Debata o NATO-u

Srbija će biti u okviru NATO, pa i ako ne bude članica, kao što je slučaj sa Austrijom, rekao je ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac.

Izvor: FoNet, Ekonomist

Sreda, 30.12.2009.

11:45

Default images

On je izrazio uverenje da će se debata o ovoj temi otvoriti u javnosti 2010. godine. "Mi ćemo morati da počnemo razgovore o konačnom uvođenju Srbije u evropske integracije koje podrazumevaju evropske sisteme vrednosti, a one obuhvataju i evroatlantsku bezbednosnu politiku", rekao je Šutanovac za "Ekonomist".

Srbija treba da učini niz koraka kada je reč o Partnerstvu za mir, tako da se o samom učlanjenju u NATO trenutno ne razmišlja, rekao je Šutanovac.

On je ocenio da Srbija može imati mnogo koristi od članstva u Partnerstvu za mir, a o učlanjenju u Alijansu će se razgovarati u budućnosti.

Šutanovac je, kao potpredsednik vladajuće Demokratske stranke, rekao da spada u one koji zagovaraju pun mandat Vlade Srbije.

"Pregrupisavanje opozicije mene lično ne nagoni na pomisao o izborima, to ne može izazvati lomove u Vladi", ocenio je on.

Duboko verujem, istakao je Šutanovac, da Vlada vodi politiku koju je kandidovala na izborima, a vizna liberalizacija i odmrzavanje Prelaznog trgovinskog sporazuma pokazuju da se ono što je obećano na izborima i ostvaruje.

Šutanovac je ocenio da je dobro što je Srpska napredna stranka promenila retoriku, jer to doprinosi stabilizaciji političkih prilika u Srbiji.

"Drago mi je da čujem da SNS ne bi pravila miting ukoliko bude priveden Ratko Mladić. Imaćemo vremena da ukrstimo političke argumente i vidimo šta je to što su oni uradili bolje i šta je to u čemu smo mi bili uspešniji", ocenio je Šutanovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: