Jovanović: Ne osuđivati Mesića

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je da Srbija ne bi trebalo da testira svoju snagu osuđujući predsednika Hrvatske Stjepana Mesića zbog posete Kosovu.

Izvor: B92

Sreda, 30.12.2009.

11:35

Default images

Mislim da nikud nećemo stići ako učinak Mesića, njegovu ulogu u regionu, u vrlo osetljivom razdoblju od 2000. godine do danas, ocenjujemo na osnovu gesta koji je odabrao za kraj svog mandata u spoljnopolitičkom smislu", ocenio je Jovanović u intervjuu za zagrebački nedeljnik "Globus“.

On smatra da predsednik Srbije Boris Tadić nije ispravno postupio kada je odbio da poseti Zagreb.

"U istoj situaciji ne bih tako postupio, ali to nije samo pitanje tog konkretnog, finalnog akta. Cela postavka regionalne politike nije dobra", smatra Jovanović.

Prema njegovom mišljenju, nije dobro što se Tadić dosad nije dovoljno neposredno bavio i angažovao u direktnoj regionalnoj politici, nego je "previše toga prepustio nižim nivoima".

Tadić je ostavio preterani prostor ministru spoljnih poslova, za koga Jovanović misli da je "spretan u populizmu", ali da bi trebalo da obuzda politički rečnik, "koji je sve samo ne diplomatski".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: