Pančevo: Izgorelo 4 tone đubriva

Četiri tone veštačkog đubriva i nepoznata količina pesticida i druge robe izgoreli su u skladištu poljoprivredne apoteke "Fokus bel" u Vojlovici kod Pančeva.

Izvor: B92

Sreda, 30.12.2009.

11:24

Default images

"Nismo sigurni čega je bilo ili možda još uvek ima u vazduhu posle noćašnjeg požara, jer nisu merene materije koje su sagorevale", rekao je član Gradskog veća Pančeva Vladimir Delja.

"Očekivali smo ekotoksikološku mernu stanicu iz Beograda, pošto pančevačka nema sve neophodne analizatore, međutim načelnica Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine nije smatrala da ta stanica treba da izađe na teren, tako da nemamo prave podatke o stanju zagađenja", izjavio je on.

Prema njegovim rečima, pančevačka mobilna merna stanica nema analizatore za hlor i pesticide koji su izgoreli, tako da nema prave slike o posledicama požara.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Ljiljana Lazić izjavila je da su njihovi aparati prethodne večeri na mestu požara izmerili povećane koncentracije amonijaka, azot-dioksida, benzena i ukupnih ugljovodonika, ali ne u koncentracijama koje bi mogle ozbiljnije da ugroze zdravlje ljudi.

Troje građana javilo se noćas i jutros pančevačkoj bolnici zbog problema sa disanjem, ali su svi posle pregleda i ukazane pomoći pušteni kućama, rečeno je u Hitnoj pomoći.

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine počela je vanredni inspekcijski nadzor u apoteci "Fokus bel" zbog požara koji je u utorak uveče izbio u skladištu veštačkog đubriva i pesticida, saopštila je danas Inspekcija.

Kako se navodi u saopštenju, Inspekcija je o požaru u naselju Vojlovica u Pančevu obaveštena sinoć oko 20.45 sati.

Republička inspekcija je odmah angažovala mobilnu ekipu Zavoda za javno zdravlje Pančevo, koja je izašla na teren i pratila koncentracije zagađujućih materija u vazduhu, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: