Vujošević: Ne podržavamo kriminalce

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da klub ne podržava kriminalce koji se kriju iza navijačkih grupa, ali da su takvi slučajevi pojedinačni.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 30.12.2009.

11:11

Default images

On je naveo i da je kritikovao svoje igrače zbog toga što su zajedno sa navijačima pevali uvredljive pesme upućene autorki "Insajdera" B92. Vujošević je, gostujući u emisiji "Kažiprst" na RTV B92, osudio ponašanje dela navijača Partizana i naveo da taj klub nema preveliki uticaj na svoje pristalice.

"Ako se neko bavi kriminalom, ne radi to u ime Partizana. To nije samo problem i pitanje kluba nego celog društva. Iza takvih ljudi mi ne stojimo, ne želimo kriminalce na utakmicama. Ali, to je mali broj ljudi, ja volim navijače Partizana, oni vole klub i poštuju moj rad", rekao je Vujošević.

Vujošević je kritikovao izjavu glavnog i odgovornog urednika televizije B92 Verana Matića koji je rekao da bi sponzori trebalo da prekinu sa finansiranjem klubova i predložio da se, dok se situacija sa huliganima ne reši, utakmice igraju bez publike.

"Veran Matić je rekao da bi trebalo da se uvede prinudna uprava u klubove, pozvao je sponzore da prekinu saradnju sa klubovima i zatražio da se utakmice igraju bez publike. Ispada da postoji spona između klubova i kriminala. Osuđujem pretnje, ali i hajku na sport. Određene stvari se multiplikuju, ne prave navijači histeriju, nego B92", rekao je Vujošević.

Vujošević je rekao da je opomenuo igrače, koji su posle pobede protiv Efes Pilsena u Beogradu sa navijačima pevali pesmu u kojoj se vređa novinarka Brankica Stanković, ali da nisu to svesno uradili i da nisu oni "pokrenuli hajku protiv nje".

On je rekao da mu je žao zbog ubistva navijača Tuluza Brisa Tatona i osudio je poziv na linč i ubistvo novinarke B92. Vujošević kaže da nisu svi navijači Partizana huligani.

"Klub nema preveliki uticaj na navijače. Naše pristalice cene rezultate, pogotovo u uslovima u kojima radimo. Ne smeju svi navijači da se proglašavaju huliganima, a ako ima razloga, neka tužilaštvo ukine navijačke grupe", rekao je on.

"Problem sa navijačima je problem društva, porodice. Nije lako kontrolisati masu, a znam da nisu svi navijači huligani i kriminalci. Ne znam da li je neko pod istragom, ali ja ih se ne plašim", naveo je Vujošević. Možete pogledati snimak gostovanja trenera KK Partizan Duška Vujoševića u "Kažiprstu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: