Dejanovićeva o radu Skupštine

Beograd -- Skupština Srbije godinu završava sa rekordnim brojem usvojenih zakona a uskoro nas čeka i donošenje novog zakona o Skupštini, rekla je Slavica Đukić- Dejanović.

Izvor: B92
Podeli

"Iako je parlament Srbije na početku godine zbog sporosti u radu bio označen kao jedna od glavnih kočnica evropskih integracija, 2009. Skupština završava sa rekordnim brojem usvojenih zakona i prebačenom normom u ispunjavanju zahteva iz nacionalne strategije za pridruživanje EU", rekla je gostujući u vestima B92 predsednica Skupštine Slavica Đukić- Dejanović.

"Dosta smo uradili, ali uvek može i bolje. Ako moram da dam ocenu od jedan do pet, onda je to - tri plus ili četiri", rekla je Slavica Đukić-Dejanović.

Ona je kazala da će naredne godine biti donet novi zakon o Skupštini Srbije i izrazila očekivanje da će se to desiti pre početka redovnog zasedanja 1. marta.

Kako je navela, tim zakonom će parlament biti organizovan na drugačiji način i biće nezavisniji, odnosno manje ekonomski zavisan.

"Plan nam je da više investiramo u nadzornu funkciju", rekla je predsednica parlamenta.

Ona je kazala da je najznačajniji događaj u 2009. godini podnošenje zahteva za kandidaturu Srbije za članstvo u Evropskoj uniji i dodala da je "ponosna što je i parlament učestvovao u stvaranju uslova za podnošenje kandidature".

Prema njenim rečima, parlament je u prošlosti sa razlogom nazivan “crnom rupom”, jer je kočio čitavu Srbiju, ali se u poslednje vreme ta slika menja.

Možete pogledati gostovanje Slavice Đukić-Dejanović u vestima TV B92.

Politika

strana 1 od 122 idi na stranu