Prag bez informacija o “žutoj kući“

Češko ministarstvo inostranih poslova nema nikakve informacije o tome da su građani Češke bili među žrtvama trgovine organima na Kosovu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.12.2009.

20:18

Default images

"Niko, pa ni istražitelji tog slučaja, nije zvanično stupio u kontakt sa češkom stranom", saopštilo je ministarstvo za sutrašnje izdanje dnevnika "Pravo". Da je među žrtvama trgovine organima u "žutoj kući" u Albaniji bilo možda i troje Čeha sapštio je ovih dana srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Češki list na svom sajtu navodi i demantije iz Prištine ali i to da je aferu oko "žute kuće" i trgovine organima Srba i drugih nealbanaca otetih na Kosovu počeo da istražuje u Savetu Evrope švajcarski senator Dik Marti.

Njega je proslavila istraga o tajnim zatvorima američke CIA u zemljama nove Evrope, da bi se na kraju potvrdilo da su zatvori zaista postojali u Litvaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: