Uhapšen osumnjičeni za silovanja

Policija je uhapsila Sašu Mega (30) iz Beograda koji se dovodi u vezu sa serijom silovanja, izjavio je za B92 direktor policije Milorad Veljović.

Izvor: B92

Petak, 25.12.2009.

18:46

Default images

On je rekao da je uhapšeni od ranije poznat policiji i višestruki je povratnik u izvršenju tog krivičnog dela. Policiji u Beogradu ove nedelje prijavljena su tri silovanja.

Akcijom pripadnika beogradske kirminalističke policije posle četiri dana uhapšen je Saša Mega iz Beograda, koji se sumnjiči da je silovao više devojaka u Beogradu.

Uhapšeni je osumnjičen da je serijsko silovanje započeo 21. decembra u Deligradskoj ulici kada je silovao i uz pretnju nožem opljačkao devojku koja je išla u posetu kod momka.

Pretpostavlja se da je uhapšeni silovao i ženu ispod Starog železničkog mosta i imao dva pokušaja napada na devojke - jedno na Dorćolu, a drugo sinoć u beogradskom naselju Braća Jerković.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je za B92 da je Saša Mega uhapšen u vozu.

"Pripadnici kriminalističke policije su prilikom hapšenja osumnjičenog u Beovozu, u 18.30, na relaciji Beograd - Pančevo pronašli nož kojim je pretio žrtvama", rekao je Veljović.

Veljović je naveo da je osumnjičeni Mega Saša početkom septembra izašao iz Kazneno-popravnog zavoda u Požarevcu, gde je bio na izdržavanju kazne zbog izvršenja krivičnog dela silovanja.

Ministar policije Ivica Dačić rekao je da će pripadnici policije preduzeti sve mere da spreče silovanja i nasilje te vrste i apelovao na građane da saradjuju u davanju informacije koje mogu da pomognu u otkrivanju počinilaca.

Beogradska policija je u više navrata posle serijskih silovanja po glavnom gradu hapsila izgrednike.

Poslednji put uhapšen je Nikola K. zvani Džoni iz Novog Beograda koji je posle višednevne zasede priveden kao osumnjičeni za više silovanja, nedozvoljenih polnih radnji i razbojništava.

Na 15 godina zatvora osuđen je Igor Milošević zbog jednog silovanja i šest razbojništava koje je počinio u septembru 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: