Pritvor za zločin u Belom Manastiru

Istražni sudija Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu odredio je pritvor osumnjičenima za zločin protiv civilnog stanovništva u Belom Manastiru 1991.

Izvor: Tanjug

Petak, 25.12.2009.

21:23

Default images

Portparolka suda Ivana Ramić rekla je da je četvorici nekadašnjih pripadnika SUP-a Beli Manastir, osumnjičenim za ratni zločin, određen pritvor od 30 dana zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svedoke, zbog teških okolnosti pod kojim je delo izvršeno, kao i zbog visine kazne koja je Krivičnim zakonikom predviđena za to delo.

Kako je ranije saopštilo Tužilaštvo za ratne zločine, osumnjičeni se terete za ubistvo najmanje šest osoba nesrpske nacionalnosti, protivzakonita zatvaranja, povređivanje telesnog integriteta, zastrašivanje, teror, mučenje i nečovečno postupanje prema civilima 1991. godine u Hrvatskoj.

Peti osumnjičeni za ratni zločin u opštini Beli Manastir, takođe nekadašnji pripadnik SUP-a Beli Manastir, je u bekstvu.

Državno tužilaštvo Hrvatske ustupilo je 2008. godine srpskom tužilaštvu taj krivični predmet, na osnovu Sporazuma o saradnji u progonu učinilaca krivičnih dela ratnih zločina, zločina protiv čovečnosti i genocida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: