Tribunal odbio Karadžićev zahtev

Haški tribunal je odbacio zahtev bivšeg predsednika RS Radovana Karadžića da poništi imenovanje Ričarda Harvija za njegovog advokata.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.12.2009.

16:55

Default images

Tribunal je imenovao Harvija za Karadžićevog branioca koji, u skladu sa odlukom pretresnog veća od 5. novembra, treba da preuzme potpuno zastupanje Karadžića samo ako optuženi ne bude došao u sudnicu u nastavku suđenja, zakazanom za 1. mart iduće godine.

Suđenje je počelo 26. oktobra uvodnom rečju optužbe. Karadžić je početak suđenja bojkotovao tvrdeći da mu sud nije dao dovoljno vremena da se pripremi.

Pošto je tužilac Alan Tiger 2. novembra završio uvodnu reč, sudije su tri dana kasnije donele odluku da Karadžiću postave branioca i da se suđenje nastavi 1. marta 2010, da bi se braniocu dalo dovoljno vremena da se pripremi.

Karadžić je optužen za genocid i zločine protiv čovečnosti nad Muslimanima i Hrvatima i za uzimanje međunarodnih talaca tokom rata u BiH 1992-95. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: